Laatste nieuws

1e & 3e provinciaal Morlincourt voor Team van der Sluis-Göbel

Afgelopen zaterdag een prachtige afsluiting van het vliegseizoen 2016 door op ons vlieghok in Kockengen de overwinning op te eisen vanuit Morlincourt (319 km) tegen 7338 duiven in Afd. 7 Midden-Nederland. Het werd verder ook een droomuitslag met  een 3e en11e prijs met 12 duiven bij de eerste 100 in de afdeling en 46/66 duiven in de prijzen.

De eerste duif die over de antenne scheerde was meteen ook een van de beste van het hok, namelijk de 16-1344045 (aka 'Wonderwoman'). Zij vloog 2 weken geleden ook al de 1e prijs op Isnes in de club. Haar afstamming is niet de minste wetende dat haar vader de 'Goldrush' is. Hij won zelf ook twee maal de eerste tegen bijna 6000 duiven en is inmiddels vader van 6 eerste prijswinnaars en ontelbare top-10 noteringen. De moeder van de winnares is een dochter van het superkoppel 'Nieuwe Rossi x Éenoogske' (Rechtstreeks Leo Heremans). Ook zij heeft zich de laatste jaren ontpopt als zeer waardevolle kweekduivin op ons kweekhok.

Na het behalen van het onaangewezen kampioenschap van het Rayon Alphen door onze jonge duiven op de locatie in Zwammerdam (Afd. 5) met een karrevracht aan kopprijzen en een aantal prachtige kettinguitslagen zijn we over de jonge duiven van 2016 zeer tevreden. Iedereen een voorspoedig ruiseizoen gewenst en tot in de praktijk!

<<< Terug